Döda grodor ligger på rygg!

Green, the river is green!

Mats och jag tog en myssväng i morse sådär som bara medelålders män kan. Bara för att håna uppehållsvädret så hade vi regnkläder och en beredskap på monsun vilket gjorde att de små dropparna som faktiskt kom från himlen måste känt sig helt jävla fåniga.

Han har hittat något som ligger lägre i rang.

Som ni alla vet så är ju Mats Fornåsas Alexander Lukas som dessutom är en jävel på att cykla. Dubbelt hata för en sådan som mig alltså! Så när han nu släppt ner formen lite mer än nödvändigt så får han lida. Men han är tuff Mats, inget gnäll bara frust. Fast när vi hittade någon som faktiskt var i något sämre skick än han, ja då var vi tvungna att stanna.

Tyvärr var det inte den ende. Men Mats sken upp.

Det var rena Magnoliastämningen ett tag i det vackra Östergötland när vi sakta masade oss fram bland döda grodor. Alla låg på rygg. Jag trodde det var trafiken men Mats tror det är en hemlig sekt som sökte upp, mördade och la ut grodorna på rygg. Vad vet jag, ni får själva bedöma vad som verkar troligast.

Fan, jag är svag för Östergötland!

Sedan drog vi oss ner mot Kanalen. Den gröna fina kanalen där vi pinkade. Vi är ju men av enkla nöjen så vi njöt av kraften i vårt kissande i fulla drag och dunkade rygg på varandra i tron om att vårt tillskott i kanalen skulle hota spränga slussportarna i Borensberg. När vi sedan fortsatte fick jag min naturromantik lite störd av Mats snack om någon resa till Island. Prata resor med en som kommer iväg till Busfabriken på sin höjd är ju lite taktlöst men det stoppade inte Mats. Island, varma källor, hästvägar och något om transport som i Mercedes störde ordningen så jag ökade lite.

Räddad av fårhumor.

Fåren är kvar längs kanalen och det har hittat nya sätt att roa sig. Dom bajsar lite i formation som ni kan se på fotot ovan. Tja, vad ska dom roa sig med?

Jag fick kramp.

Bara några hundra meter hemifrån fick Mats en stark önskan om stigcykling så vi åkte en sväng. Men tydligen var Mats trött för han la sig i mossan och började prata om kramp. Själv frös jag lite då det gick sjukt långsamt.

Väl hemma möttes jag av Riddaren av Disktrasan. Då var klockan 10:30 och vi hade varit ute knappt 2:20 och hunnit knappt 5 mil. Sedan har det inte hänt så mycket idag men det är ju helg i morgon också. Eller hur?

Leo visar hur vädret kändes idag.

Publicerat på september 22, 2012, i Cykel, Cykelträning. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: