Diagnos!?

Då har jag varit hos läkaren idag. Jag kände mig grymt negativt inställd till läkarbesöket. Helt baserat på förra gången jag var där med knät då det kändes som rena skämtet. Jag är ungefär lika svullen i knät idag som jag var i helgen – se bilden här nedanför – och det är inte möjligt att sträcka benet. Så jag haltar rejält när jag går.

Sexiga ben från i söndags.

Det är ändå en viss skillnad mot tidigare då hela knät och underbenet svullnat. Svullnaden är lite mer lokaliserad till ovanför knät och svullnaden är lite mindre i vaden och foten denna gång.

Sorry, jag slirade iväg lite. Åter till läkarbesöket! Efter lite extra väntan så fick jag till slut träffa läkaren. Han gav gott intryck och gjorde en ganska grundlig undersökning och kom i princip fram till samma sak som alla andra, men med ett viktigt tillägg. Det verkar inte vara något fel på mitt knä vad gäller korsband eller minisken – inga nyheter där. Det finns inte heller något uppbyggt tryck inne i själva knät, jag har alltså inte vatten i knät. Men jag har med största sannolikhet slemsäcksinflammation (bursit). Det kan vara en rätt tjurig historia men som om man inte ger upp verkar ha snudd på 100% tillfrisknad.

Om jag ska recensera läkarna så ska jag väl börja med att åter igen säga att jag har väldigt tydliga symptom denna gång vilket jag inte hade förra gången jag försökte komma tillrätta med ett liknande problem. Då, dvs för ett och ett halvt år sedan, var jag antingen mycket mer svullen eller inte svullen alls när jag var hos läkaren. Så dagens läkare hade lite enklare uppgift. Men han förklarade snabbt varför svullnaden sprider sig ner i vaden och att själva knäleden inte verkade vätskefylld. Två saker som flera andra varit helt oförstående inför. Så fick jag då lära mig ett nytt ord; ”bursan är svullen” sa läkaren. För alla oss som är bevandrade i latin (!) så blir ju inflammation i bursan = bursit, vilket är diagnosen för dagen!

Det finns hopp!

Så nu har jag fått en burk dunderhonung, eller om det är starkt antiinflamatorisk medicin, som jag ska köra med två veckor minst. Magen lär bli ”go o fin” av den dosen. Men – ärligt – det vore kul med lite nya krämpor om den här knägrejen kunde ge sig nu.

Avslutningsvis måste jag lägga upp en bild som en klubbkamrat – Tobias – visade på Facebook idag under rubriken ”It’s not about the bike”

Notera hjulen!

Tills vi hörs nästa gång så vill jag att ni ska fundera på om bloggande är den nya medelålderskrisen.

Publicerat på september 15, 2010, i Skador. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: