Hjulen gör mannen!

Hade tagit en ledig dag idag. Ibland tar jag ledigt fredagen eller måndagen när det går bort en helgdag på cykel. Det är ganska skönt att få två lediga dagar, i synnerhet under våren när det är mycket i trädgården att stöka med.

Så jag hade lite planer för dagen. Först tänkte jag dubbla och köra fyror på förmiddagen för att sedan köra lite kettlebells eller MTB på kvällen. Men saker föll inte på plats som jag räknat med så jag gick och funderade. I min övergripande plan så är detta sista veckan med fokus på volym så jag bestämde mig för snabbdistans. Ett snabbt SMS till Jonas för att höra om han ville med.

Jonas är träningsvillig så han var på. 18:30 så träffades vi i korsningen i vår centralort. Där står han mallig som få med nya Corima hjul. Högprofil i kolfiber. Lite så här såg det ut typ.

Högprofil är sportigare på något vis.

Om det var hjulens förtjänst, eller något annat, vet jag inte men jag tackar gud för att Jonas inte hade den orken han hade idag under lördagens 2o-milare. Han pinade mig i 1:35. På den tiden gjorde vi ungefär 55 km med ett snitt på 34,15 km/h. Det blåste rätt rejält så vi fick slita på rejält med flera mil i underbara sida mot.

Jag fick punka vilket gjorde att vi fick tio minuters paus efter knappa milen. Tur var det för Jonas gick ut kring 300 W.

Total blev det cirka 65 km på 2.5 timmar.

Publicerat på april 26, 2010, i Cykelträning. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Jonas Johansson

    Det är nyttigt med fiber!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: