Det virvlar i plånboken

När jag började jobba i 16-årsåldern så tjänade jag inte så där väldans bra och jag minns när jag på min arbetsplats – jag jobbade på en bilfirma – tittade på en kreditansökan i samband med ett bilköp. Personen som sökt kredit tjände 225 000 kr per år vilket kändes astronomiskt och ouppnåligt.

Så här många år senare tittar jag på min egen ekonomi och det är tydligt att fokus svängt från intäkt till utgift. Ja om jag som ung person skulle fått ta del av hur utgiftsidan ser ut i familjen Gustafsson en vanlig månad så hade jag troligen fått ångest.

Men december är ingen vanlig månad vad gäller utgifter. Först julstöket och så på det så drar vi upp till fjällen och då går vi från ”bad to worse”. Japp, första dagarna på vintersäsongen är en prövning. Liftkort och utrustning gör virvlar i plånboken. Korten går varma och mitt humör kräver en veckas after ski innan det nått normalnivån igen.

Det som nästan är mest fascinerande är att vi trots orgien i utgifter vid säsongens början tillhör backens absoluta underklass. Vi kör begagnade hyrutrustningar, Ullaredskläder och kommer skramlande i en gammal Folkabuss. Jag känner nästan förtvivlan när jag ser någon familj med tonårsdöttrar  där hela familjen är iklädda Peak Performance kläder och har utrustning av senaste modell. Tova och Alva är ännu så länge nöjda med några ”Surskallar” från lösgodisavdelningen i campingens kiosk, frågan är hur länge?

I och med smågrabbarnas ankomst så har inte Cathlyn åkt så mycket skidor tidigare år så i år så är det utrustning till henne och dubbla årskort för vuxen. Sedan ska Leo börja åka.

Nu ska alla vara glada i vår lilla husvagn, annars jävlar lägger jag mig i en låda på Hötorget och kräver ett trettonde barnbidrag i december! Och så åker vi skidor, om det så är minus 57 grader, då varje åk sänker snittkostnaden.

Glöm inte att le barn!

Publicerat på december 23, 2012, i Skidor, Vardag. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Bara att bita ihop. God Jul på dig!

  2. Bra skrivet och God jul på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: