Cykelglädjen är stark nu

Ja det är något som gör att suget efter cykling är starkt nu. I bilen hem idag fick jag helt plötsligt tankar och känslor kopplade till cykling. Tankar om bra form och känslan av att cykla nästan utan ansträngning. Jag ville bara cykla!

Jag har lyckats hålla igång cykelträningen och cykelglädjen i år bättre än någonsin tidigare och belöningen kommer i form av watt. Jag körde 47,5 minuter på 260 watt idag. I januari körde jag 2*20 minuter på 220 watt. Det är en ganska rejäl skillnad. Jag har nog aldrig varit i bättre form än nu och ändå så är jag alltså rätt sugen på mer cykling. 260 watt i en timme hade nog gått hem med lite sportdryck då den här nödvändiga bantningen gör mig lite svag. Det innebär en ftp på cirka 275-280 watt skulle jag tippa vilket jag bara kunde drömma om i våras när jag la planen inför Cykelvasan.

47,5 minuter är lite roligt då det är resultatet av interna förhandlingar. Jag skulle köra 45 minuter när jag började men tyckte det gick så bra att jag ändrade mig till en timme när jag var igång. När sedan kraften sinade runt 40 minuter så försökte tuffingen i mig pressa mig medan softisen skrek ”du sa ju 45 minuter!”. Gud vilken kamp det blev sedan. Som sagt med lite mer bränsle så hade tuffingen nog vunnit.

Som vanligt när det är trainerträning så tackar vi gud för Zac Brown Band. 260 watt och Knee Deep då är livet enkelt. Det blir något enklare i morgon också sedan sticker vi på torsdag kväll.

Publicerat på augusti 7, 2012, i Cykel, Cykelträning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Skön känsla när det funkar som man tänkt. Kör hårt på cykelvasan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: