Måndag 2012 – Kampen mot fetman fortsätter

Ja här var tanken att ni skulle få rykande färska siffror på exakt hur fet jag är idag men dagens invägning är inställd! Tyvärr är det inte tekniska fel utan strutstaktik som ligger bakom detta.

Förra veckan hittade jag en väg framåt med mat och träning som kändes rätt bra trots en seg jäkla förkylning. Jag vill inte förstöra den känslan jag har med en kass vikt idag efter en helg i frosseriets tecken.

Att bo i en familj med andra människor och ha andra åtaganden av olika slag gör att det är svårt att ha helt kontrollera sin tillvaro vad gäller mat och ätande i stort som smått. Lite så här är mitt tänk vad gäller maten nu när jag ska ner i vikt.

  1. Ät mindre/färre portioner
  2. Inget godis eller fika.
  3. Ta fram ett smart sätt att äta i samband med träning så jag inte överäter dygnet efter pass
  4. Motionera mer
  5. Absolut ingen alkohol
  6. Använd klassiska metoder att minska kalorimängden – Låg fetthalt, drick aldrig energi (Cola, mjölk, …) och använd sötningsmedel när det är lämpligt.
  7. Periodisk fasta (skit i frukost främst)

Hur gick det då i helgen?

Min sambo skulle vara vänlig eftersom jag skämtade i samband med förkylningen – jag sa att jag inte ens har Whiskey hemma – och åker och handlar Whiskey och en flaska med vin. Där gick punkt 5. åt helvete. Det gjorde ju naturligvis att 1. sprack. Sedan skulle jag baka mina rismuffins och testa med choklad i denna gång så jag köpte en chokladkaka när jag handlade. Tror ni jag kunde låta bli den när jag druckit Whiskey och cyklat långt på lördagen? Nääääääääää. Punkt 2 åt helvete!

Sedan så börjar Cathlyn ”boa” inför fjärde barnet så hon bakar i helgen. Bullar, sockerkaka och kärleksmums. Tror ni att det går att låta bli och smaka på det med lite mjölk till? 2. och 6. direkt åt helvete.

4. sprack på söndagen då jag var tvungen att serva folkabussen. Halvmiss på 4. alltså åtminstone med tanke på hur jag åt. Naturligvis så åt vi därför frukost med mys, nybakat bröd och smörgåsrån, i söndags morse. Även 7. helt åt helvete alltså.

Som med det mesta jag gör nu. Inget direkt flyt!

Publicerat på januari 16, 2012, i Vikt. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: