Grannjäveln

Bilden har inget med texten att göra. Den är endast till för att förvirra.

När man bor på landet som jag så fyller Facebook en stor plats i det sociala spelet. Utan Facebook hade det inte varit möjligt att reta sig på grannen då han bor fem kilometer bort, men den nya tekniken har verkligen fört oss samman.

Vad har hänt undrar ni naturligtvis? Jo tydligen har grannjäveln blivit någon sorts konstkritiker och recenserat mitt senaste blogginlägg direkt på Facebook. ”du kan verkligen göra en höna av en fjäder!!” precis så skrev han och som den känsliga man jag är har jag tittat igenom några av mina senare inlägg med tårfyllda kritiska ögon. Tydligen vill han att mitt ”En jävligt kort lista har blivit ännu kortare!” bloggning här om dagen endast skulle varit: Jag är sjuk!

Eller skulle ”Mot ljusare tider” inlägget idag varit slut där? Va? Då hade ni ju missat det ”extra allt” som liksom är denna bloggs signum. Eller hur!?

Ta det lugnt tänker ni och tror säkert att grannen är den tysta minimalistiska typen som dyker upp här en gång om året och frågar ”Har du spik?” och när jag säger ”Nä” åker igen, men riktigt så är det inte.

Ta tipsrundan han anordnat tidigare i år. Den var inte direkt minimalistisk om man säger så! Jag funderade allvarligt på att bita av mig benet i ett försök att få utgå halvvägs men blåsorna jag börjat utveckla på grund av distansen gjorde hela benet osmakligt så jag bet i hop och höll god min. Hjärnan försökte jag döva så gott det gick med hjälp av alkohol.

Nä, det var enklare förr när man kunde reta sig på maskrosorna i grannens gräsmatta och det var allt. I den nya tidsåldern så hinner min vän konstkritikern med angreppet direkt på mig på morgonen för att på eftermiddagen lägga ut bilden nedan på Facebook. Jag anar att han attackerat hela bekantskapskretsen under dagen genom några små one-liners och några musklick och nu sitter och njuter. Han nyttjar tekniken grannjäveln.

Min grannes senaste inlägg på Facebook.

Publicerat på december 18, 2011, i Trams. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: