Min biotop är köksbordet

En biotop är en biologisk term för en typ av omgivning, med naturliga gränser, där vissa växt- eller djursamhällen hör hemma. (Wikipedia)

Lilleman är av något skäl som jag inte vet att betrakta som ”trögmatad” just nu. Det mesta vi äter tar lång tid att få ner i lilla magen och oftast krävs ett par försök i munnen och kanske något varv på golvet innan maten slutligen kan sväljas ner.

Sedan tidigare har ju storasystrarna någon sorts egen tidsordning vid just matbordet som gör att det kan – men konstigt nog behöver det inte alltid – ta lång tid att äta. Det gäller även mat de gillar.

Ibland tänker jag på arbetskamraterna där vid köksbordet. Mickan tillexempel.

Så igår så tillbringade jag 20 minuter vid köksbordet innan jag skjutsade tjejerna till skola och lekis för att tjejerna skulle få frukost. Sedan segade jag cirka 45 minuter med Lillemans frukost på förmiddagen. Jag åt tidig lunch själv och med det så tillbringade jag väl ungefär en timme och en kvart vid just köksbordet innan klockan blev 12.

På eftermiddagen åt först Leo sin sena lunch (han hade somnat förmiddag så sent) vilket tog mer än 45 minuter. Sedan gjorde Tova läxan vilket följdes av 15 minuters rast från det bord jag suttit vid i cirka 1,5 timmar. Under dessa 15 minuter så gjorde jag mellis så att vi kunde sätta oss igen.

Då vi avslutade med gemensam kvällsmat så blev det väl cirka 45 minuter till innan det var kväll så totalt cirka 3,5 – 4 timmar av min dag tillbringade jag vid köksbordet. Det ser inte ut att bli så mycket mindre idag!

Jag kollade vilken typ av biotop köksbordet kunde ligga närmast i jämförelse och trodde det var öken, men nope! Enligt Wikipedia är kärr närmast eftersom:

De näringsämnen som därmed finns tillgängliga sätter sin prägel på vegetationen.

Det stämmer ju precis, vegetationen består faktiskt till stor del av just näringsämnen främst i form av tuggade mackor och utspottad gröt.

Nu måste jag sluta här, det luktar bajs!

Publicerat på oktober 26, 2011, i Vardag. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: