Strömavbrott

Strömavbrott hjälper mot en del vardagsproblem.

Under gårdagen var det något strul med elen i vår del av världen. Vi har mycket oftare strömavbrott här ute på landet än när vi bodde i stan men det har aldrig varit fel hos oss bara, utan ofta är det större områden som berörs. Så var det även igår. Det som var lite ovanligt var att strömmen kom och gick så ofta, det har jag aldrig varit med om på det sättet. Jag höll på bli tokig då jag liksom kastades mellan hopp och förtvivlan hela tiden. När jag lagade mat till Leo så fanns det el, men när jag skulle laga till mig fanns det inte. Sedan kom elen tillbaka hörde jag på att vattenpumpen slog på. Men när jag kom in lite senare för att laga en kopp te så var elen borta igen. Det hade börjat redan på natten så elen kom till och från i cirka 18 timmar. Lite u-land faktiskt.

Annars måste rekordet vara i våras då vi fick elavbrott på kvällen när livet var i full gång. Tvn och datorer var på och hela huset var upptänt då det var ganska mörkt men alla i familjen var igång. Där mitt i vardagskvällen bröts strömmen, mitt i alla kvällsbestyr och vi fick lite senare gå och lägga oss i mörker.

Vid halv två på natten kom elen tillbaka. Jävlar, jag trodde jag skulle dö. Fläktar gick på, vattenpumpen gick igång, tv drog igång och hela huset tändes upp. Leo vaknade och tjejernas rum tändes upp. Hela huset blev 19:45 upptänt fast halv två på natten. Enda glädjen var att Cathlyn blev steget räddare än jag. Hennes utryckning skulle hedrat vilken brandman som helst!

Publicerat på augusti 12, 2011, i Cykelträning. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: