Mackmupp

Ja de flesta av oss har mött honom – det är nästan alltid en en ung man men undantagen är dock rätt många – idioten som på macken åker ända fram, ställer sig snett och blockerar snudd på hela macken och drar sitt feta arsle ur bilen för att gå in och köpa något. Ska bilden vara komplett ska bilen vara skit och föraren se ännu jävligare ut.

I går hade vi en äldre variant i en nyare bil som försökte sätta rekord i mackmupperi trots avsaknaden av de rätta attributen. Vid en större mack i semesterrusning så åkte han runt pumparna så att han kom front mot front med övriga bilar som tankade i ett försök att släppa ut den kvinnliga medpassageraren så nära dörren på macken som vanligt. Då blockerade han två av tre pumpfiler eftersom han stod på snedden. Naturligtvis blev han nervös och försökte komma undan lite med den påföljden att han stod i vägen 2 meter bort i stället.

När jag kom med husvagnen så insåg han att han kanskse borde flytta sig lite mer så han gör ett försök att åka runt mig i stället i en form av u-sväng i ett försök att komma in bakom husvagnen – tillbaka in bland pumparna – samtidigt som han inte skulle vara i vägen för mig. Det fanns lediga parkeringsplatser 3 meter bort på anvisad parkeringsplats och det var fint väder så det gick utmärkt att flytta sig sträckan från parkeringen in på macken till fots. Kärringen som klev ur såg inte handikappad ut heller utan var snarare ”skinny fat” bara.

Är det värt att känna sig som ett jagat djur bland pumparna i stället för att parkera bilen på lämplig plats för att spara 10 meters promenad? Vad fan händer med folk när dom går sönder på det sättet?

Publicerat på juli 18, 2011, i Vardag. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: