Aftonbladet och Fejanbrudarna på speed

Aftonbladet har en kul krönika om Fejanbrudarna på speed – vi män klarar oss inte undan heller – det här är saxat ur inledningen:

Snubbarna å sin sida skryter inte om bak och städning mitt i natten, utan träning (tror jag det är):”Fett grymt pass imorse! Skönt att bara köra en aspekt av mma. I’m back!!!”

(Och här har 52 Belgian Blue:s med suspensoar i hans vänkrets tryckt ”gilla”.)

Lite längre ner så kommer vad det är som stör Åsa krönikör:

Man kan också bli lite bekymrad över varifrån det astronomiska bekräftelsebehovet kommer. Alla behöver vi bli sedda, men att därifrån ta steget till att bli en ivrig hundvalp som gång på gång springer och visar upp sin senaste pinne (läs: surdegsbak eller gympass) är steget långt. Samtidigt är det inte något nytt eller unikt med Facebook, det händer på vartenda mingel: vi visar upp det (som vi tror är) vårt bästa jag. Det är bara naivt att förvänta sig några djupare samtal.

Åsa har säkert rätt om vad vi bloggare och Facebookare vill ha ut av våra inlägg men jag tror lite av problemet ligger hos henne själv. När jag bloggar om cykel och träning så ”nördar jag”, det har sin grund i samma glädje som en datahacker ger sig in i diskussioner om Linux vs. Mac eller vinkännaren diskuterar någon typ av vin. På samma sätt hämtar jag inspiration i vissa träningsbloggar, exempelvis när jag läser om Bigmollos äventyr och det är säkert så att han söker bekräftelse men jag läser inte hans larv för hans skull utan för min. Bigmollo är inte ensam det finns många flera som jag gärna läser.

Så jag tror Åsa har en poäng men det hänger nog också samman med hennes känsla av egna svagheter och referenser. Å vem fan har sagt att Facebook är till för att uppfylla någon annans önskan.

Publicerat på mars 29, 2011, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: