Kampen mot fetman fortsätter!

Även jag är svårkidnappad!

Jag är ju fortfarande rätt fet men idag har jag passerat ett delmål – jag är för första gången på länge under 90 kg i vikt på morgonen. 89,5 kg stod det på vågen i morse! Jag följer ett upplägg som ligger väldigt nära det som Eat stop eat förespråkar. Det bygger på fasta så jag äter inget på hela dagen förrän det blir kväll då äter jag ett vanligt mål mat.

På engelska kallas denna typ av upplägg Intermittent Fast (IF) och är väldigt vanlig i Paleokretsar. Dels för man tycker att det är nära hur det var en gång i tiden när vi var jägarfolk – då vi inte hade tillgång till mat regelbundet – men också för att har lätt att skippa mål på en mer ketogen diet. Man blir inte hungrig på samma sätt.

Jag gillar friheten med att inte behöva tänka på mat under hela dagen. Jag kan använda lunchen till annat och är jag lite hungrig vid lunch så sjunker hungern undan om jag tränar. Så träningen blir dubbel belöning. Tyvärr kan jag ha svårt att orka hela dagen med samma tryck, så efter fyra blir jag ibland lite seg på jobbet.

Jag äter också troligen lite mer än snittet på kvällen så jag går inte ner i vikt speciellt fort och det är inte riktigt som Eat Stop Eat mitt upplägg. Men för mig är det bara positivt att kunna äta mig mätt när jag äter. Det finns också en märklig effekt med fasta, det känns som jag ställer om mina referenser. Exempelvis så får jag lättare att äta med måtta, tillexempel om det finns godis, efter en vecka då jag fastat några dagar.

Kan jag få lite styr på det här så jag tappar lite vikt till så går jag nog över mer mot Leangains upplägg när jag går hem på pappaledighet.

Publicerat på mars 25, 2011, i Vikt. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: