Soc och läkaren.

Ja det är lite pundarvarning på rubriken fast den är faktiskt sann. I onsdags så hade jag klumpat ihop en del måsten på eftermiddagen. Det första var hos socialen där jag fick skriva på massor av papper för att få bli pappa till Leo. Som förälder så exponeras man ibland för gamla samhällskonstruktioner och system som är mycket märkliga. Jag minns vår kurs på Försäkringskassan som vi båda gick på. Där förklarade man exakt allt som mamman behövde veta. Pappans delar var mer oklara och om man hade någon lite märklig fråga som ”jag är egenföretagare och undrar hur jag gör med mina tio pappadagar” så hade kursen eller kursledarna inget svar.

Socialen är kanske inte så extrem men det är konstigt att jag som trebarnsfar måste uppsöka socialkontoret för att skriva på två papper. De ska bevittnas men det borde nog grannen eller någon arbetskompis kunna göra. Dessutom känns det sådär att mamman ensidigt ska skriva på för delad vårdnad. Om vi är överens om att jag är pappan så borde det vara automatiskt kan man tycka.

Sedan bar det av till ortopedläkaren som tittade på mitt knä i några minuter och sedan konstaterade att det bästa nog vore att ”gå in och ta en titt”. Så nu börjar väntan om enligt tesen ”det är tre månaders väntetid”. När jag hörde det första gången, för rätt många måndader sedan, så var det alltså inte till operation utan till första läkarbesöket det var tre månaders väntetid. Men nu är det tydligen endast tre månader till operation, eller? Söver dom mig bara nästa gång kanske?

Jag är väl måttligt imponerad över alla som skriker om att svenska sjukvården är skit men slås ändå av vad mycket man kan förbättra. Ta bara en sådan sak som att läkaren fyllde i all info i datorn inför operationen. Sedan lämnade han över mig till sköterskan som måste ha min namnteckning på ett papper. Det rimliga hade varit att man skrivit ut ett papper från programmet som läkaren just använt och fyllt i informationen i. Men nej! Så gör man inte utan man tar ett blankt papper och måste börja om med allt inklusive namn, personnr och informationen som läkaren just matat in i datorn. Sedan kunde jag skriva på att jag förstått.

Vemihelvete.se kan få avsluta den här bloggningen.

Publicerat på januari 31, 2011, i Vardag. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: