Stickade stay-ups, typ

För oss som levde på 80-talet så kommer vi alla ihåg benvärmaren. Jag vet inte om det är något stort fel med benvärmare men de har på något sätt inte lyckats ta sig ur 80-talet och därför ser vi dom inte så ofta nuförtiden. Vilket kanske är synd! Jag säger ”kanske” för benvärmaren är mer ett årtionde och Fame än ett attribut som gör någon sexigare. Jämför gärna det med stay-ups.

Stay-ups lämnar få män oberörda vilket jag tror beror på att i rätt utförande så lämnar de viktiga delar naket samtidigt som det på någotsätt förhöjer de delar de täcker. Nu undrar ni säkert var jag är på väg, men innan jag kommer till sak måste jag ta upp en referens till, nämligen den avklippta fingervanten.

Ett lodisattribut!

Ja, jag kanske är hård mot den avklippta stickade fingervanten men för mig är det uteliggarvarning på den. Till sak! Jo förstår ni, på jobbet har det dykt upp något som är lite mittemellan de tre referenser jag visat för er, nämligen handledsvärmaren.

Så här typ!

Ja, mina arbetskamrater som kör handledsvärmare når kanske inte riktigt upp till bildens variant i sina hemstickade alster – bilden är tagen från Vifflas blogg – utan kör mer rättframma varianter. Men ändå – jag tror ni förstår – det är svårt att förhålla sig till skiten. Är detta handledens motsvarighet till stay-ups som dom sitter och viftar med på arbetstid? Ja bitvis uppfattar jag det så men det vill liksom inte lyfta. Uteliggarkänslan av avklippta fingervantar, snor och ”har du en femma?” är där tillsammans med en känsla av lite mysigt hemmastickad.

Så nu undrar jag om jag ska behöva leva länge med känslan av slampiga mysiga hemmastickade bagladies eller om vi snart kan parkera detta udda djur – som handlesvärmaren är – i vintern 2011 och låta det stanna där som benvärmaren stannade i 80-talet? Vad tror ni? Eller är det så illa att det snart kommer finnas neonfärgade massproducerade varianter på HM snart?

Jag känner en viss oro för var vi är på väg?

Publicerat på januari 22, 2011, i Trams. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

  1. Jag befarar det värsta!

  2. hahaha! Idag hade jag tid för lite efterforskningar…. Underbart vilken koll du har, om du hade varit lite förankrade i verkligheten 😉 hade du märkt att det inte är en fluga. Pulsvärmare/handledsvärmare/torgvantar har funnits i flera hundra år för att man(kvinnor) ska kunna arbeta och om du inte vill att kvinnor ska ha dessa tingestar på sig får du försörja oss alla 🙂
    Så 😉 som jag ser det har du ett val… försörj oss eller stå ut i några hundra år till 😀

  1. Ping: Att vara prydlig « Mr 29er's Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: