Dagens träning – vad har hänt på ett år

Dagens träning bestod av ett relativt tungt kettlebellpass. Så efter uppvärmning följde:

Clean and Press 5x{1, 2, 3} och Pull-up/chins på samma sätt parallellt.

Sedan vilade jag lite kort och drog i gång med swings. Målet var att köra 200 swings med 24 kg kettlebell. Det lyckades jag med även om det kanske tog lite mer tid än jag räknade med. 14:40 sa klockan – men den strulade lite så ta det inte för allvarligt. Det var tunga 14, nästan 15, minuter och jag hade lite Tabatasyrebristångest efter 80 swings. De första 80 swingsen körde jag ganska snabbt, i grupper om 40, med en hand enligt 10/10. Greppet funkar riktigt bra. Jag har handskar för kylan det hjälper till att skona handen lite och gör det lite lättare, men jag är rätt nöjd ändå.

Jag kunde inte låta bli att jämföra med hur det såg ut förra året. Så här dags hade jag tränat på ganska bra under en lite längre period, men inte så mycket kettlebell utan mycket cykel på trainer. För kettlebell kan jag inte alls se att jag körde med denna typ av belastning förra året vid samma tid. Jag har kört 200 swings på 16 kg, vilket är en helt annan grej.

Lite intressant är det att jag så här års förra året tyckte jag tränat på bra, jag var i bättre form än någonsin och kämpade på. I år tycker jag att jag tränat lite, för lite, tycker jag är i dålig form och jag presterar ungefär lika, eller till och med lite bättre, i vissa aktiviteter så som kettlebell. Jag såg det när jag körde rodd på C2an på jobbet här om dagen också. Det ser skapligt ut. Det med ett helt annat träningsupplägg! Det är så konstigt att jag inte ens är säker på att det är rätt!

Publicerat på januari 19, 2011, i Kettlebell och Crossfit, Träning. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: