99 dagar kvar – på rätt väg

Då är det 99 dagar kvar till Vasaloppet. Ska bli riktigt kul faktiskt. Jag har ju haft duktigt med problem under de senaste månaderna med knät och så ganska nyligen ryggen också. Jag tänkte jag skulle ge er en snabb uppdatering om läget, som är ganska positivt.

Knät

Något har hänt de senast veckorna. Jag har gått till naprapat och fått behandling där, plus strechövningar jag gjort hemma. Om det är naprapaten och övningarna eller bara är tiden som haft sin inverkan vet jag inte men knät är mycket bättre nu. Så mycket bättre att jag faktiskt sprungit två gånger denna vecka. Ja, lugn jogg i någon kilometer är kanske inte sprungit, men det är bättre än jag gjort på mycket länge. Som det är nu är faktiskt inte knät ett stort problem i träningen.

Ryggen

Här har jag fått hjälp hos kiropraktor och det har gett ganska rejäl effekt. Han tror inte att jag har någon stor skada i vare sig diskar eller mjukdelar utan att jag helt enkelt har en rätt taskig rygg. Orsaken kan mycket väl vara att jag gått illa länge på grund av knät vilket gör att ryggen som led fungerar väldigt dåligt. Det resulterar bland annat i snedställningar och märkligt fungerande muskulatur. Hur som så funkar hans behandling så bra att jag kunde köra lite swings med kettlebellen i dag.

Så nu finns det snart inte mycket ursäkter. Det är bara att sätta i gång med träningen!

Publicerat på november 27, 2010, i Skador. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. kalle abrahamsson

    skönt att du börjar må bättre…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: