Lite länkar inför helgen

Eftersom vi säkert är många som sätter upp olika mål i livet nu när livet återgår till det normala efter semestern, kan vi börja med en länk till Zen-to-Fitness, Focus On The Short Term. Det är en ganska långt, men mycket läsvärt inlägg. Jag har bara klippt ett stycke som rätt bra fångar grundidén.

Focusing on the Now – overcomes this problem right away, as you are doing things with not only a long term vision but also appreciating the immediate and short terms benefits of your actions. It is fact that we are usually motivated by the long term benefits of our actions, this is great but it often leads us to forgetting what cool stuff comes in the short term.

Bloggningen fortsätter sedan med att fundera lite mindre om träning och mat utan lite mer om livet i allmänhet. Exempelvis berör den hur vi bör fokusera på nuet i relationer och arbete också. För min egen del så tycker jag att jag är rätt duktig på att uppskatta träning och bra mat omedelbart. Jag behöver kanske långsiktiga mål som drivkraft för att få kontinuitet, men jag uppskattar ofta nuet. Men den senare delen, att uppskatta nuet och små steg i vardagen och i relationer, är jag rätt dålig på. Jag har blivit bättre, men det finns massor att göra där.  Det ska jag ta med mig när jobbet börjar på måndag!

Vill du läsa lite om träning – då främst cykelträning – så kan du läsa Methods of Endurance Training av Lyle McDonald. Hans ”Mile build Champions” inlägg är helt obegripligt (det blir bättre om man läser hela serien av inlägg), men visar på ett ganska vanligt sätt att se på cykelträning. Han börjar med att prata om träning långt/länge och långsamt (Long Slow Distance). Jag tycker den delen är  mycket tveksam på många sätt. Notera till exempel att Lyle är en person som har svårt att hålla med om att människan bör pinka utan att se vetenskapliga referenser. I den artikel jag länkar till saknas dock helt referenser och förklaringar. Men!  Sedan går han vidare och beskriver ganska väl Sweet Spot träning. Jag har inte hunnit läsa avdelningen som handlar om intervallträning, ännu. Jämför gärna med det jag skrev om watt här.

Så är det snart dags för cyclocrossen att dra igång. En av de bättre cykelboggarna i sverige är Björn Fredrikssons blogg. Björn är också mycket aktiv cykelcrossare. Titta gärna där!

Publicerat på augusti 14, 2010, i Cykel, Cykelsidor, Cykelträning. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: