Det har tydligen hänt annat än Vätternrundan!

Gick in på Aftonbladets hemsida. Det har tydligen inte hänt så mycket sista dagarna så vakter som faller i hopp under kungaceremonier har högt nyhetsvärde. Det förklarar varför varför jag har snudd på rekord på bloggen. Vätternrundacykling är helt enkelt det roligaste man kan läsa om!

Jag noterade dock följande (här kan du läsa hela artikeln):

På bilden till höger så ser ni alltså en hunk! Stilförvandligen är en succé enligt Aftonbladet.

När jag började plugga på högskola så hade vi vid nolleföreläsningen reklam för kursen ”Interkulturell kommunikation”. Man belyste då hur svårt det kan vara att kommunicera övre kulturella gränser. Ett exempel var en affisch med bilder som propagerade för vaccination. Man hade en bild där ett sjukt döende barn låg i famnen på en ledsen mamma. Sedan gick mamman till doktorn. Satt i kö och fick slutligen sin spruta. Efter några bilder till så var barnet friskt, mamman glad och längst ned till höger var barnet i högform!

Problemet var att man i landet i fråga läste med start från nedre högra hörnet till övre vänstra och vaccinationskampanjen gick därför inget vidare!

Hur hänger hunken och exemplet ovan i hop? Tja, vi läser ju faktiskt från vänster till höger, men bildkombinationen är helt obegriplig. Tvärt om hade dock gjort saker och ting lite annorlunda.

Publicerat på juni 20, 2010, i Trams. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: