Nu ska ni få höra!

I helgen limmade jag tubdäck. Egentligen ville jag köpa gröna Vittoria Pavé EVO, sådana som proffsen har på Paris-Roubaix typ, men redan här gick det fel. Jag köpte billiga Vittoria Rally för att spara pengar. Jag hade ju inte tänkt mig att tubdäcken skulle vara förstahandsval, utan mer ett komplement lite tidigt på säsongen. Med det som grund ville jag inte investera en halv förmögenhet i Vittoria Pavé. Jag hittade förresten inte heller den variant jag ville ha, så …

Men här gör jag alltså fel nummer ett: köpte billigt skit utan att begripa varför. Jag skulle antingen köpt rätt däck från början eller skitit i inköpet helt. Det finns inga genvägar!

Så vad gör jag på tisdag morgon. Jo, jag sliter bort dubbdäcken under högljuda fniss och sätter på tubisarna. Sätter mig på hojen och börjar trampa. Jag har rätt mycket att göra på jobbet så jag vill iväg tidigt. Kommer iväg straxt efter 06:30.

Efter 5 km får jag bakhjulspunka. Skitbra, tubisar och punka! Men jag har ju punkaspray. Jo jo! Hålet är modell dagbrott och det sprutar skum över hela mig när jag försöker få hjulet att täta. Det går inte helt enkelt. Jag ger upp och cyklar hem på punkterat bakhjul.

07:30 är jag hemma igen. Då bestämmer jag mig för att dagen redan gått åt helvete så jag börjar om. Jag går in och tar en kopp kaffe och går ut och byter hjul. På med dubbisar igen! Sedan cyklar jag i halvrask takt till jobbet. Var där straxt efter nio.

Då hade jag cyklat i bra vindförhållanden tillsammans med en sol som gjorde sitt bästa för att trycka undan molnen. Jag hittade också en plånbok på vägen.

Hem var det rakt mot och 8 m/s. Friskt och utvecklande. Blev cirka 8.5 mil totalt.

Jag har varit precis däckad under en period så jag gick och la mig vid halv åtta i går, så därför får ni rapporten idag.

Plånboken undrar ni säkert? Jo, jag stökade runt lite och hittade rätt ägare och han var fantastiskt glad. Det var väl denna lilla tjänst till mänskligheten som gjorde att jag fick motvind hem. Sånt blir man stark av! Tack Gud!

I morgon kör vi dubbdäckssmatter till jobbet igen!

Publicerat på mars 24, 2010, i Pendling, Vardag. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Jonas Johansson

    Måste varit någon tillfällig formsvacka som fick dig att köpa det billigaste däcket!
    Börjar förresten röra sig på tubfronten för mig.

  2. Ja, formsvacka eller inte så får det bli skärpning. Det här köpstoppet har fått för stora konsekvenser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: