Dagens skottning

Vilken kväll det var när jag var ute och skottade. – 14 °C, stjärnklart och riktig pudersnö. Fantastiskt! Garageuppfarten och gångarna är helt släta efter all snö och skottning de senaste veckorna. Ytan är alldeles hård och det knarrar härligt när man går. Det blir skitsnyggt när man skottat.

På vägen ovanför kom en bil med reklam i mörkret. Med extraljus fram och extralampor på taket åkte den fram till brevlådan som ligger knappa 100 meter upp. Men inget hörs. Det är helt tyst i snön men det flödar ljus. Grymt!

Jag gillar att vara ute nästan jämt. Vintercykling är perfekt eftersom det ger mig en möjlighet att vara ute under en period då jag inte är så mycket ute. Ofta är livet ganska okomplicerat i januari till mars. Inga gräsmattor eller rabatter, inga badturer med barnen och inga altanbyggen. I år har dock snöskottningen tagit en del tid. I helgen gjorde jag 2,5 – 3 timmar om dagen i snösvängen.

Även idag så var jag ute någon halvtimme så tiden och lusten att träna rann iväg. När jag sedan fick samma skrällhosta som småtjejerna vid nattningen la jag ner.

Men jag läste lite om vintercykling. Vill ni inspireras på samma sätt som jag går ni in på Big Wheel Building och läser. Titta också. Bilderna här i bloggningen kommer där i från.

Publicerat på februari 23, 2010, i Cykelsidor, Vardag. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: