Spretiga budskap – Lite bloggstatistik

Då har bloggen snart varit igång i snart två månader. Jag hade länge varit sugen på att starta en blogg, inte så mycket för att jag är den typen av person som gillar att skriva, eller föra dagbok, utan mer som ett ställe att kommentera saker jag vill kommentera. Jag är också grymt fascinerad av bra bloggar och läser hellre bloggar än tittar på TV. Bra bloggar är ofta kul bloggar om cykling, generella träningsbloggar eller dom som handlar om Paleoorienterade frågor om träning och mat.

Det som gjorde att jag fick tummen ur och startade bloggen nu var att jag ville hitta ett sätt att hålla mig ansvarig för min cykelsatsning 2010 och inspirera dom som har samma mål. Främst gäller det en riktigt bra tid med Happymtb-gänget runt Vättern. Jag trodde att jag kanske skulle kunna ha cirka 30 besökare om dagen, om jag bloggade i princip varje dag, alltså cirka 30 trogna läsare. Så här har det blivit:

  • Flest antal besökare på en dag: 555 st 3/1 2010. Därefter kommer några dagar med cirka 330 st besökare. Dom dagarna har jag ”marknadsfört” mina inlägg på forum som www.happymtb.org, www.cykelklubben.se och www.funbeat.se. Jag har också lagt upp länk på min Facebooksida.
  • Det som ger mest trafik är träningsrelaterade bloggningar. Inte så mycket min träning, utan mer generella inlägg som det om Watt, som har 646 visningar. Näst störst är det inlägg som handlar om träningsupplägget första halvåret 2010 med 426 visningar. Som jag tolkar statistiken så är det alltså visningar av inläggen då man inte kommit in via http://www.andersgustafsson.wordpress.com, utan gått på direktlänken till bloggningen. Dom mest populära inläggen har ännu fler läsare om man räknar med dom som kommit in via förstasidan.
  • Nu när jag fått några som följer mig så är det cirka 40 personer per dag som går in på bloggen ”direkt”. Dom kommer alltså in på förstasidan/senast bloggning utan att ha klickat på någon länk. Ytterligare cirka 40 kommer in efter att dom följt en länk på en annan sida.
  • Mest trafik kommer från Happymtb. Antalet varierar kraftigt från dag till dag, men en ”vanlig dag” är det cirka 30 personer som klickat på en länk där.
  • Externa länk, alltså dom som klickar sig ut från mina bloggsidor till en annan sida, som är mest klickad på: Sideriska Siktet. Lite oväntat får jag säga! Träningsnarkomanerna är verkar vara väldigt intresserade av astrologi. Ska fundera på om jag kan nyttja denna kunskap för att generera ännu mer besökare. Bilden idag kommer i sig ge massa mer besökare exempelvis.
  • Mest otippade sökresultat som gett träff på min sida ”behåring kolhydrater”.
  • Just nu har antalet visningar av bloggen varit 6 098. Mycket mer än jag räknade med. Tack!

Publicerat på januari 30, 2010, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: