Förtroendekris!

Redigt skitpass på trainern igen! Är inte riktigt säker på varför, men jag misstänker trainern snarare än mig själv.

Hur som, jag försökte köra fyror idag. 310 W gick i fyra minuter, men det var skittungt. Nästa försökte jag justera ner effekten något men det blev hur tungt som helst. Körde tredje intervallen på 280 W, vilket jag borde klara utan problem men jag fick pina mig till max.

Då försökte jag kalibrera om, men det gick i princip inte. En gången sa den -9 andra +2. Men då var trainern rejält varm och den kallnade fort.

Så, det finns två scenarion. 1) Jag är ur slag och kanske har en liten skillnad i kalibrering mot tidigare vilket göra att jag spränger mig på 310 W i första intervallen, eller 2) skiten är paj.

Nu handlar nästa pass om att bygga förtroende. Jag kör nästa pass på 260 W, går inte det lätt i 30-60 minuter är det dags för nyinköp. En sak är klar: ”It’s not about the bike”.

Så träningen idag. Fyror, typ. Antal: 3-6 vet inte riktigt. Effekt: Någonstans mellan 200-400 W. Tid: vet inte.  Jag var och fikade en stund mellan några intervall och den tiden kan man inte räkna va?

Publicerat på januari 30, 2010, i Cykelträning, Träning. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Dags för en Monark hör jag.

  2. Mysko. Jag behöver sällan kalibrera om min, och då endast ett steg. Kan kanske va nåt enkelt, typ glapp i kablage? Jag tror du behöver ett Powertap-nav 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: