Lite mat

I onsdags så käkade vi lax kokad i kokosmjölk (ekologisk kokosmjölk 1 burk, 1 kuvert saffran, cirka 1-2 tsk Sambal Olek, lax i stora bitar). Till det hade vi riven stekt blomkål – med mandelmjöl i. Sedan hade vi finstrimlad morot och purjolök tillsammans med brocolibuketer. Där hade vi på valnötsolja en stund innan som fick ligga och dra. Det var även lite svartpeppar på.

Jag hade i mycket smör och het panna och så slog jag i broccoli/morot/purjolöksburken. Tanken är att grönsakerna ska bli varma och gärna nästan lite brända bitvis, men dom ska inte koka och dom ska inte vara i länge för då mister dom knaprigeten. Nästa gång ska jag nog ta halva bunken för att minska vätskan som blir, så den kokar bort fortare.

Sedan är det bara att fräsa upp blomkålen. Den drar åt sig fett ganska rejält.

Broccolin innan stekning

Riven blomkål innan stekning

Lax i kokossås

Vi var grymt duktiga i onsdags och gjorde också lite egen Choritzo. Vi trixade lite men så här är grundreceptet vi brukar köra:

  • 2 kg nötfärs
  • 1 finhackad röd paprika
  • 4-6 pressade vitlöksklyftor
  • 3 matskedar lökpulver
  • 3 matskedar paprikapulver
  • Lite vatten för att få bra konsistens
  • Svinfjälster som korvskinn.

Ser ut så här när det är klart:

Publicerat på januari 8, 2010, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: