Jag har läst en bok!

Ja, det är inte någon bok som kommer direkt från pressarna. Men det är stort – jag har läst en bok i år och det är bara 7 januari. Kan bli rekordår i år. Med en sliskig pocket på semestern så blir det. Men jag sätter inga nya krav på mig själv eller gör några utfästelser. Det får komma av sig själv.

Jag har svårt att göra något med måtta, så om jag cyklar cyklar jag. Läser jag en bok så kan jag inte gå och småsmutta, utan då måste jag läsa. Sträckläsa! Så mycket det bara går. Men, jag vet inte om jag börjar bli gammal och måttfull, eller om boken inte var så fängslande, för denna har jag dragit på i månader. Läst lite då och då. Var ungefär halvvägs innan julledigheten. Sedan satte jag full fart i går och läste mer som jag brukar. Nu är jag klar!

Jag har läst två böcker tidigare av Mari Jungstedt. Min känsla för Maris böcker i allmänhet: kul med Gotland, relativt bra personligheter bland de som återkommer mellan böckerna och bra flyt i språket. Lagom utvikningar och sidospår för att ge en bra kontext, utan att man hamnar för mycket i någon polis alkoholproblem och tunga uppvaknanden. Vill man ha det så får man läsa om poliser i Linköping, om man vill läsa svenskt.

Just den här boken då? Vet inte. Tycker som om dom andra böckerna, men möjligtvis var den här lite tamare. Saknade den där riktiga nerven som gör att man inte kan låta boken ligga. Det positiva är väl att den känns svensk försommar på Gotland. Alltså ganska ok och som Borås Tidningar skrivit ”trovärdig”.Typisk semesterdeckare, sommarsemester då, med kall folköl.

Två starka bockstyren av fem möjliga.

Publicerat på januari 7, 2010, i Vardag. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: