Är jag Internetmissbrukare?

Ja, Aftonbladet frågar mig idag om jag har problem med Internet. Är jag missbrukare? Naturligvis får vi inte tillgång till hela Aftonbladets kompetens om vi inte har Plusabonnemang, men vi tittar på det vi faktiskt får veta.

Spelar du nätpoker när resten av familjen sover? Har du i smyg ägnat en hel kväll åt nätdejting trots att du har ett förhållande?

Nope. Har inte orken att spela nätpoker. Nätdejting? Går det att kombinera med trainerträning? En hel kväll föresten? När jag nätdejtar mina cykelpolare tar det sällan mer än två minuter. Tid och plats bara!

… internet gör det så mycket lättare att fastna i en överkonsumtion som inte är sund.

Hmm, den här sved lite värre. Min sambo sa här om dagen ”Den här månadens räkning från Chainreactioncycles är ovanligt stor”. Den här månadens? Vi går raskt vidare:

En allt större grupp beroende är kvinnor …

Har klarat två av tre punkter. Nätdejtar inte, konsumerar endel men är inte kvinna. Känns som jag kan börja slappna av. Aftonbladet behöver bara leta fram något gamalt lik som förköpt sig på Internet, är skuldsatt till öronen och undrar varför inte någon gjort något. För med en sådan referens kan jag avskriva även shoppingpunkten ovan.

Naturligvis har Aftonbladet en referens.

Vi börjar med bildtexten.

Shoppar mer som singel Varje månad lägger Nathalie Abbawi, 23, ungefär 3?000 kronor på att shoppa kläder över internet. Just nu är Nathalie singel och utan extrajobb, vilket förvärrar ekonomin. ”När jag har pojkvän och jobbar mycket minskar mitt shoppingbehov drastiskt”, säger hon.

Varför jobbar hon mycket när hon har pojkvän? Men allvarligt! Är 3000 kr per månad så man hamnar i Aftonbladet!? Nu blir jag lite orolig.

… Det räcker med kortnummer och cvv-kod. Det kan jag utantill, säger hon.

Det känner jag igen. Är det ett teckan på Internetberoende eller gott sifferminne? Jag börjar känna mig lite trängd här och måste gå till attack. Finns det något som gör att jag kan misskreditera hela artikeln eller åtminstone personen som är med? Jag läser lite till då Nathalie ger mig en öppning:

– Bara för att man läser till ekonom ska man inte behöva begränsa sig ekonomiskt. Alla har sin hobby. Min är mode.

Bara för att man läser till ekonom? Om man har begränsade inkomster bör man begränsa sina utgifter, det borde man ju begripa om man läser till ekonom. Case closed. Fånig artikel och jag är inte berörd. Men det visste jag redan.

Nu ska vi ta ett exempel som jag har som referens och som väl visar hur rejält förankrad jag är i sundhet och verklighet.

Inom cykelvärlden har vi lite seriös misär. Under sensommaren fanns den här verktygsgruppen att köpa på Happymtb. Den var i sina originalkartonger.

Om man tittar på Chainreactioncycles så är det en sak för cirka 50 000 SEK. Folk trodde det var ett skämt men ägaren sa:

Ok! Nu är det inget skämt. Jag tog bilden från nätet för att allt ligger i kartonger, jag orkar inte packa upp allt och fota det så, men det ser ju likadant ut.
Jag ser kartongerna varje dag, de måste bort. Eller så får jag hyra en lokal.

Personer med stort journalistiskt intresse frågade

Hur tänkte du egentligen vid köpet? Ville du öppna eget? 🙂

Svaret var typiskt för oss Internetberoende (ni märker hur jag börjar avslöja mig själv):

Man kan väl säga att jag tänkte: -Vad coolt att ha!

Men till skillnad från förhållningssättet i vanliga livet så ser vi cykel- och Internetmissbrukar – jag kvalar nog in här börjar jag inse trots denna goda referens – händelser som beskrivits ovan inte som ett nederlag. Istället uppstår en liten hyllningskör:

Det är alltså sant? Jag kan väl bara säga att jag hädanefter tillber vonderhenk och den mark på vilken han vandrar. Episk konsumtion! En förebild för oss alla.

Så, tre tusen spänn! Det är ju ingenting. Läs cykelbloggar så får ni lite seriös reality folks!

Publicerat på december 23, 2009, i Trams. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Yes, mig du talar om.

  1. Artikeln är skriven utifrån en tidigare artikel som är publicerad i mars 2009.
  2. Jag shoppar mindre om jag har jobb och/eller pojkvän då jag ger min tid åt jobbet/pojkvännen hellre än att shoppa.
  3. 3000kr gäller bara över Internet.
  4. Helt rätt, bra sifferminne. Något jag haft sen liten.
  5. Jo jo, självklart ska jag begränsa utgifterna om jag har begränsade inkomster, men jag har ju aldrig 0 på kontot, inte ens i närheten så jag går inte direkt back haha.
  6. Kul att du tog dig friheten att skriva om mig 🙂

  Ha det fint! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: