Bygga cykel

Jag gillar cykling, cyklar, cykelprylar och cykelkläder. Ja, faktiskt förutsättningslöst allt som är kopplat till cykling.  Under 2009 har jag byggt 3 hjulpar – ett par lätta landsvägshjul, ett par tubisar till landsväg och cyclocross och ett par hjul till min 29″s MTB. Det blev också två cyklar, båda On-One Scandals baserade. Båda rosa. En till min sambo och en till mig. Sambons är ganska standard 26″ MTB medan min är 29″ helstel. 29″aren har några steg kvar innan den är klar, bland annat så ska jag kapa bromsslangarna och fixa växlarna.

Respektlösa cykelkamrater gör gällande att vi redan börjat anpassa oss till husvagnslivet min sambo och jag, i och med att vi har två lika cyklar, dessutom av budgetmodell. Lite som att ha samma träningsoverall från Ullared, typ.

Sambons cykel. Här har den lånat ett pendlingsbakhjul.

Men ska man bygga cykel så ska man ju göra det ordentligt. Mina byggen är ju mest att betrakta som slutmontage. Nej ska man bygga ska man ju egentligen göra det från grunden. För tillfället låter jag mig då inspireras av följande trådar:

Har funderingar på vad jag ska köra som cyclocross nästa år. Är det den här kanske?

Lite fler lästips

Publicerat på december 21, 2009, i Cykelprylar. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: